Today's izy peasy recipe belongs to my dear cousin Vana...I would like to thank her for the delicious chocolates she made and to congrats for her cooking!!Well done Vana you are a great chef!!You have to make this recipe as it is quick and cheap!:)You will love the taste of the roast almond covered with dark chocolate!! Definitely try this for Xmas treat...!!
You need:
250 gr dark chocolate
300 gr almonds without salt
1 tablespoon olive oil
Roast the almonds in a dish for 10 min at 200 C and let them cool.Melt the chocolate in bain marie and add the olive oil and the almonds.Stir all the ingredients...now with a spoon 'catch' 5 almonds with chocolate and place on a non-stick paper for baking...let them dry...they are ready to treat your guests...izy peasy!!You can replace the almonds with nuts,hazelnuts or raisins...don't have to roast them before!
Good Luck to everyone!:)
Η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη και ανήκει στην αγαπητή μου ξαδέρφη Βάνα:)...να την ευχαριστήσω για τα υπέροχα σοκολατάκια της (τα οποία τιμήσαμε δεόντως!!) και να της δώσω τα συγχαρητήρια μου για την άψογη μαγειρική και ζαχαροπλαστική της!!Mπράβο Βάνα έισαι μια τέλεια chef!!Πραγματικά αξίζει να τα φτιάξετε γιατί γίνονται γρήγορα είναι οικονομικά και διατηρούνται μια χαρά!Η γεύση της σοκολάτας με το ψημένο αμύγδαλο είναι το κάτι άλλο:)...κεράστε τους καλεσμένους σας και θα ενθουσιαστούν σίγουρα...είναι ότι πρέπει για χριστουγεννιάτικο κέρασμα!!
Λοιπόν θα χρειαστείτε:
250 γρ κουβερτούρα
300 γρ αμύγδαλα ανάλατα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ψήνουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς και αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε bain marie, ρίχνουμε το λάδι,τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε....με ένα κουταλάκι πιάνουμε 5 αμύγδαλα την φορά και βάζουμε να στεγνώσουν σε αντικολλητικό χαρτι...izy peasy!Mπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε φουντούκια, καρύδια ή και σταφίδες...δεν χρειάζεται να τα ψήσετε απο πριν...!
Καλή επιτυχία φίλοι μου!:)
No comments:
Post a Comment