a hot Glogg for cold days:) |
Glogg's original recipe
570 ml red wine
570 ml porto
225 ml inexpensive brandy
225 ml inexpensive brandy
225 ml water
10 cardamom pods
1 cinnamon stick (broken down)
1/2 orange peel (dried or fresh)
1/2 lbs sugar (regular or lumps)
10 cardamom pods
1 cinnamon stick (broken down)
1/2 orange peel (dried or fresh)
1/2 lbs sugar (regular or lumps)
some ginger
Η αυθεντική συνταγή του glogg περιλαμβάνει:
570 ml. κρασί πόρτο
570 ml κόκκινο ξηρό κρασί
225 ml νερό
110 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα (ginger)
6 ολόκληρα καρφακια γαρίφαλου
6 ολόκληρα μέρη καρδάμωμο ή κακουλέ, όπως είναι η παραδοσιακή τούρκικη λέξη για το συγκεκριμένο μυρωδικό – που είναι εντελώς άλλο πράγμα από το κάρδαμο.
1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
225 ml μπράντι
Αναμειγνύετε το πόρτο, το ξηρό κρασί, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε όλα τα μπαχαρικά μαζί σ' ένα τουλπάνι (γάζα), τα δένετε καλά και τα θρυμματίζετε μ' ένα ξύλινο σφυρί ή γουδοχέρι. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι στο μείγμα του κρασιού και το αφήνετε να σιγοβράζει –προσοχή: χωρίς να κοχλάζει-για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και ρίχνετε το μπράντι στο ζεστό μείγμα. Σερβίρετε κατά προτίμηση σε χριστουγεννιάτικες κούπες με ένα καρφάκι γαρύφαλλο και ένα ξυλαράκι κανέλας για ντεκόρ. Και του χρόνου!
Preparation:
Heat the wine and brandy spices, fruit, and nuts in a pot (and any optional additions you might like.)
Be careful not to boil the mixture; just let it simmer for about 45 minutes.
Then, strain through a cloth to remove all additions.
Serve your Glogg hot over lumped sugar (or with regular granulated sugar).
Be careful not to boil the mixture; just let it simmer for about 45 minutes.
Then, strain through a cloth to remove all additions.
Serve your Glogg hot over lumped sugar (or with regular granulated sugar).
Η αυθεντική συνταγή του glogg περιλαμβάνει:
Το glogg (ή αλλιώς γκλεγκ ή γκλόγκι), συνδεδεμένο παραδοσιακά με τα Χριστούγεννα, έρχεται να ζεστάνει τις κρύες βραδιές των φετινών γιορτών μας και να μας γλυκάνει…
570 ml. κρασί πόρτο
570 ml κόκκινο ξηρό κρασί
225 ml νερό
110 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 μικρό κομμάτι πιπερόριζα (ginger)
6 ολόκληρα καρφακια γαρίφαλου
6 ολόκληρα μέρη καρδάμωμο ή κακουλέ, όπως είναι η παραδοσιακή τούρκικη λέξη για το συγκεκριμένο μυρωδικό – που είναι εντελώς άλλο πράγμα από το κάρδαμο.
1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
225 ml μπράντι
Αναμειγνύετε το πόρτο, το ξηρό κρασί, το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βάζετε όλα τα μπαχαρικά μαζί σ' ένα τουλπάνι (γάζα), τα δένετε καλά και τα θρυμματίζετε μ' ένα ξύλινο σφυρί ή γουδοχέρι. Ρίχνετε τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι στο μείγμα του κρασιού και το αφήνετε να σιγοβράζει –προσοχή: χωρίς να κοχλάζει-για 15 λεπτά. Αφαιρείτε τα μπαχαρικά και ρίχνετε το μπράντι στο ζεστό μείγμα. Σερβίρετε κατά προτίμηση σε χριστουγεννιάτικες κούπες με ένα καρφάκι γαρύφαλλο και ένα ξυλαράκι κανέλας για ντεκόρ. Και του χρόνου!
No comments:
Post a Comment