Sunday 30 September 2012

My own izy peasy pizza recipe!!H δική μου izy peasy συνταγή για pizza!!

Izy peasy recipes for the weekend:)
Izy peasy συνταγές για το σαββατοκύριακο:)
yummy izy peasy pizza recipe:)

Ingredients for the dough:
some yeast either dry or fresh (a small cube is enough)
a glass of milk or water
flour enough to make a soft dough (less than half a kilo)
a pinch of salt
a pinch of sugar
a few drops of olive oil

Dilute the yeast in a bοwl adding the milk(or water)-very important-the milk should be lukewarm!!
Add also the rest ingredients and stir...the dough shouldn't be dry or thick.Cover the dough with a kitchen towel to keep it warm.Leave it for half an hour at least and it is ready...izy peasy!!
Spread margarine on a baking dish...one of medium size is ideal...if your baking dish is very big your pizza base will be very thin and vice versa...you will use your fingers to fit the base all around the baking dish...sprinkle your fingers with water every time you do this...izy peasy!:)

Now I am going to reveal a few secrets for my izy peasy pizza recipe...first of all your tomato sauce should be made of fresh tomatoes-I always freeze fresh tomatoes and keep them in plastic bags in my freezer...in case I don't have fresh at home...Now spread the sauce on the base and then the cheese...remember the first layer is always the sauce and then you make a layer with the rest ingredients....Another secret is to keep some sauce and mix it in a bowl with the rest ingredients...fresh green and red peppers,mushrooms,olives,ground pepper and oregano-I prefer it margarita...leave this mixture for a while to become tasty enough...add first the tomato sauce on the base then the cheese and then the sauce mixture...if your cheese is very salty don't add salt at all...bake your pizza for 30 minutes-always check the base with a fork before...izy peasy and yummy:)

Υλικά για την ζύμη:
ένα κομματάκι φρέσκια μαγιά ή μια συσκευασία μαγιά εμπορίου
μια κούπα γάλα ή νερό
αλεύρι αρκετό για μια μαλακή ζύμη-λιγότερο από μισό κιλό
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο λάδι

Διαλύστε την μαγιά μέσα σε χλιαρό νερό-προσοχή αν είναι πολύ ζεστό δεν θα σας φουσκώσει καθόλου.Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε...η ζύμη θα πρέπει να γίνει μαλακή. Σκεπάστε την με μια πετσέτα για να 'ναι ζεστή  και αφήστε την για ένα μισάωρο τουλάχιστον ... τώρα είναι έτοιμη για να την απλώσετε...izy peasy!:) Στρώστε μαργαρίνη στο ταψί - ένα μεσαίου μεγέθους είναι μια χαρά και απλώστε την ζύμη με τα δάχτυλα σας-θα χρειαστεί να τα βρέξετε με νερό για να την απλώσετε καλά...izy peasy!:)

Τώρα θα αποκαλύψω μερικά μυστικά για την izy peasy συνταγή της pizza... πρώτα από όλα η
 σάλτσα σας θα πρέπει να 'ναι από φρέσκες ντομάτες για να 'ναι νόστιμη- πάντα τέτοια εποχή βάζω στην κατάψυξη μου ολόκληρες ντομάτες σε σακουλάκια για να τις βρίσκω οποιαδήποτε ώρα .. πάντα να απλώνεται την σάλτσα σας στην βάση της pizza και μετά το τυρί... Ένα άλλο μυστικό είναι να κρατήσετε σάλτσα και να την ανακατέψετε σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά όπως πράσινη και κόκκινη πιπεριά, μανιτάρια, ελιές, φρέσκο αλεσμένο πιπέρι και ρίγανη - την προτιμώ μαργαρίτα... αφήστε το μείγμα να βγάλει τα αρώματα του... απλώστε  πρώτα πάνω στην βάση σκέτη σάλτσα μετά το τυρί και μετά το μείγμα της σάλτσας...αν το τυρί είναι πολύ αλμυρό μην βάζετε καθόλου αλάτι .. ψήστε την pizza σας για 30 λεπτά - ελέγχετε με ένα πιρούνι ενδιάμεσα...izy peasy και πολύ νόστιμη:)

7 comments:

  1. kalh einai ala ego thn kano kalhterh,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. περιμένω την δική σου συνταγή λοιπόν...:)

      Delete
  2. Παιδιά η συνταγή είναι τέλεια....
    την εχω δοκιμάσει πολλές φορές. Είναι ανάλαφρη και νόστιμη!!!
    Μπορεί να γίνει και νηστίσιμη, με ελίτσες, μανιτάρια, κρεμμυδάκι, φρέσκα κομμάτια ντομάτας, λίγη ριγανούλα και ότι άλλο σκεφτείς και σας εγγυόμαι συναρπαστική γεύση...

    ReplyDelete
  3. It looks delicious & very simple to make, i will give a try...Thanks :)

    ReplyDelete
  4. give it a try Athan and let me know on Monday...:)

    ReplyDelete
  5. DEFINITELY have to try that! Maybe with pepper & garlic salt also.:)

    ReplyDelete