Sunday, 11 November 2012

Izy peasy tiramisu recipe:)Izy peasy συνταγή για τιραμισού:)


Tιραμισού-μια version που θα λατρέψετε!:)

Η συνταγή αυτή είναι της αγαπητής φίλης και μέλους του izypeasy Ειρήνης Σταμάτη.Να την
ευχαριστήσω για το ωραίο δείπνο που μας ετοίμασε χθές και να της δώσω συγχαρητήρια
για την ωραία αυτή συνταγή δικής της έμπνευσης:)...είναι μια εντελώς διαφορετική version του κλασσικού ιταλικού τιραμισού...:) όπως πάντα izy peasy ακόμη και για αρχάριους αλλά φιλόδοξους chef...:)


izy peasy tiramisu recipe:)
¨

Θα χρειαστείτε:
1 κρετορέ (φυτική σαντιγή)
2 πακέτα πτι-μπερ ολικής άλεσης
1-2 κούπες νες καφε χλιαρό
1 αβγό
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη

1 πακέτο τυρί κρέμα
1 βανίλια (συνιστώ την φυσική:))
κακάο και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Bουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στον καφέ και τα στρώνουμε στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα,το αβγό,τη βανίλια το τυρί κρεμα και την άχνη.Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και απλώνουμε το 1/3 της κρέμας πάνω στα μπισκότα.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορες.Το γλυκό θα πρέπει να εχει 3 στρώσεις μπισκότα και 3 στρώσεις κρεμα.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Καλή επιτυχία...izy peasy:)

Tiramisu- a different version of the italian tiramisu recipe that you'll love!:)

Τhis is a recipe of my dear friend and member of this blog Irene K.I would like to thank her for the dinner she prepared for us yesterday and to congrats her for the idea of this recipe...this is a totally different version of the classic italian tiramisu...as always izy peasy even for beginners but ambitious chefs...:)

Ingredients:
1 whipped cream
2 packets of whole meal petit beurre biscuits/otherwise use ladyfinger cookies
1-2 cups of Nescafe coffee
1 egg
1 cup icing sugar
1 package of cheese cream
1 vanilla bean or vanilla extract
cocoa and icing sugar for sprinkling

Instructions:
Soak the biscuits into coffee and place them in a dish.In a bowl add the whipped cream,the egg,the cheese cream,the vanilla extract and the icing sugar.Whisk very well with a mixer and spread the 1/3 of mixture onto the biscuits.Do this twice.Your tiramisu should have 3 layers of biscuits and 3 layers of cream.Sprinkle with cocoa and icing sugar and leave in the fridge for a couple of hours.

Good Luck...izy peasy:)

4 comments:

  1. Απο τα πιο ωραία γλυκά που έχω δοκιμάσει...
    Τέλεια συνταγή!!!

    ReplyDelete
  2. Μπράβο για την ανάρτηση γιατί είναι ένα πολύ εύκολο νόστιμο γλυκό, χωρίς παντεσπάνια και άλλα τέτοια περίεργα!!! Μπράβο στην Ειρήνη Κ...

    ReplyDelete