Wednesday 6 March 2013

How to grow a pineapple izy peasy!:)Πως να καλλιεργήσετε φυτό ανανά izy peasy!:)

How to Grow a Pineapple

Did you know that you can grow a pineapple so izy peasy??Look how...:)Absolutely amazing:)

Tώρα που μπήκε η άνοιξη αποφάσισα να αναρτώ και απλά θέματα DIY σχετικά με την καλλιέργεια φυτών έτσι ώστε να μάθουμε κάποια πράγματα και γιατί όχι να τα θέσουμε και σε εφαρμογή!
Ξέρατε αλήθεια πόσο izy peasy  είναι η καλλιέργεια φυτού ανανά??Κοιτάξτε τις φωτογραφίες...απλά θυμηθείτε να φυτέψετε σε γλάστρα το επάνω μέρος του ανανά την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα:)...πραγματικά είναι κάτι που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία:)...τα βήματα είναι τα εξής:

1.Kόβετε το πάνω μέρος του.
2.Το αποξηραίνετε ανάποδα για μία εβδομάδα μέχρι να σκληρύνουν τα φύλλα.
3.Το βάζετε σε βάζο με νερό το οποίο αλλάζετε τακτικά μέχρι να βγάλει καινούριες ρίζες.
4.Φυτεύετε τον ανανά σε βάθος 15 εκατοστών και προσθέτετε χώμα με λίπασμα-πιέζετε καλά το χώμα του με τα φύλλα του να παραμένουν έξω απο το χώμα.
5.Κρατήστε το φυτό με υγρασία σε ηλιόλουστο ζεστό περιβάλλον όπου την νύχτα η θερμοκρασία δεν θα πέφτει κάτω απο τους 18C.
6.Ποτίστε το ελαφρά μία φορά την εβδομάδα.
7.Λιπάνετε το έδαφος δυο φορές το μήνα το καλοκαίρι.
8.Μπορεί να πάρει καιρό μέχρι να δείτε τον όμορφο αυτό κόκκινο λουλούδι με τον μπλέ ανθό να προβάλλει αλλά σίγουρα μόλις συμβεί θα ενθουσιαστείτε...θα χρειαστεί άλλους 6 μήνες για να δημιουργηθεί ο ανανάς απο το μπλέ ανθό στο κέντρο του φυλλώματος:)Πραγματικά αξιοθαύμαστο!:)

http://gardens-pictures.com

2 comments:

  1. Πραγματικά αξιοθαύμαστο, όπως λες! Το έδειξα και στον άντρα μου και κατενθουσιάστηκε και μου είπε να το κάνουμε .... αυριο αγοράζω ανανα και σε κανα 6μηνο που θα βγει το ανανάκι θα σε ενημερώσω!!!!!

    ReplyDelete
  2. όντως...χαχα...λες να'χουμε παραγωγή ανανά??

    ReplyDelete