Thursday 11 April 2013

Decorate and dye your Easter eggs naturally & izy peasy!:)Διακοσμήστε και βάψτε τα πασχαλινά σας αυγά με φλούδες κρεμμυδιού izy peasy!:)

Eggs-natural. No dyes needed.

To dye your eggs naturally :

Use 1 large handful of onion skin for each cup of water, approx 2-3 cups with skins will be fine.Simmer 20 minutes then add 1 tsp of white vinegar and 1 tsp of salt.
Once the dye is ready add your hard boiled eggs...your eggs will take a yellow light peach to gold/orange color...leave them for a couple of hours:) Before this you can of course decorate them with flowers and leaves and tie them very well in transparent tights....the result is absolutely amazing!:)

Ακόμη μία izy peasy ιδέα για να βάψετε τα αυγά σας με φυσικό τρόπο αποφεύγοντας εντελώς τα χημικά...πρώτα διακοσμήστε τα με φυλλαράκια και άνθη και δέστε τα καλά με διαφανή παλιά καλσόν...στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάλτε 2-3 κούπες φλούδες απο κρεμμύδια,αντίστοιχο νερό, 1 κσ ξύδι και 1 κσ αλάτι...βράστε τα όλα μάζί για 20 λεπτά...τοποθετήστε μέσα στην φυσική αυτή βαφή τα αυγά σας τα οποία θα ναι ήδη σφιχτά βρασμένα και αφήστε τα αρκετές ώρες μέσα...βγάλτε τα και προσεκτικά αφαιρέστε τα καλσόν με τα άνθη...κοιτάξτε την εικόνα και πείτε μου δεν είναι πανέμορφα??Τα μικρά σας έργα τέχνης είναι έτοιμα για το καλαθάκι σας!:)

6 comments:

  1. Λοιπόν τα έβλεπα και ποτέ δεν ήξερα πως τα φτιάχνουν .... ΤΩΡΑ έμαθα !!!!!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
    Replies
    1. κοίτα μη δεν τα κάνεις??:-)

      Delete
  2. ανέξοδος, δημιουργικός και παραδοσιακός τρόπος να κάνουμε τα αυγά μας!...καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν...

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα ακολουθήσουν και άλλοι τρόποι...:-)

      Delete
  3. Είναι υπέροχα το κάνουμε με την μαμά μου κάθε χρόνο....μόνο που εμείς τα βουτάμε και σε κόκκινη μπογιά και βγαίνουν κατακόκκινα τα αυγά και άσπρο το σημείο με το φύλλο....πραγματικά εντυπωσιακά!
    Καλό σου βράδυ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ναι και η δική μου μαμά έτσι τα κάνει με κόκκινη μπογιά αλλα φέτος λέω να δημιουργήσουμε με φυσικό τρόπο...!σ'ευχαριστώ πάντως...καληνύχτα!

      Delete